Image module

L’oli d’oliva

L’oli d’oliva verge extra de la Societat Agrícola Siurana és de màxima qualitat, s’obté directament d’olives de les varietats argudell i arbequina en bon estat, únicament per procediments mecànics, amb un aroma i un gust exclusiu. És un oli d’oliva lliure de defectes amb un grau d’acidesa no superior a 0,1°.

Propietats

L’oli d’oliva verge extra, és ric en vitamines A, D, E i K. Afavoreix l’absorció de minerals com el calci, el fòsfor, el magnesi i el zinc. És eficaç en el procés digestiu, evitant l’acidesa gàstrica i facilitant el trànsit intestinal. Millora el control de la pressió arterial i ajuda a controlar el nivell de glucosa en sang. L’elevada quantitat de polifenols (un antioxidant natural) en l’oli d’oliva ajuda i preveu malalties degeneratives com l’Alhzeimer, i actua contra l’envelliment. Redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, augmentant l’HDL o colesterol bo. Per la seva composició en àcids grassos, l’oli d’oliva verge extra és l’aliment més semblant a la llet materna.

 

A més a més de la seva valuosa presència a la cuina mediterrània, l’oli d’oliva es pot fer servir per a elaboració de remeis casolans diversos.

 

 

OLI DE COP

Aquest oli s’elabora amb Herba de Sant Joan o hipèric (Hipericum perforatum) i oli d’oliva. La riquesa en tanins de l’hipèric converteix aquest remei com la millor arma per a la cicatrització de ferides, cremades o nafres. Per a elaborar l’oli de cop cal fer macerar durant un mes i mig 100 gr. de fulles d’hipèric en un litre d’oli d’oliva.

 

Mascareta D’OLI D’OLIVA PER A CUTIS SEC

Cal barrejar un rovell d’ou amb una cullerada d’oli d’oliva i un cop la barreja integrada s’ha d’aplicar al cutis amb un pinzell i deixar reposar uns 30 minuts. És una bona solució per a la hidratació de la pell.

L’oli a la cuina

La dieta Mediterrània és sens dubte el model alimentari més saludable i divers del planeta, que proporciona als qui la segueixen una longevitat i qualitat de vida superiors. Els aliments que constitueixen la dieta mediterrània són l’oli d’oliva, el pa, els derivats del blat, les verdures, hortalisses i fruites, els llegums, els fruits secs, el vi, els formatges i iogurt, el peix i algunes carns, així com un estil de vida actiu condicionat per la feina i els desplaçaments.
 
La cuina mediterrània actual és de les més valorades al món, i la seva base la trobem a la modernització d’antigues receptes que encara podem trobar en moltes de les cuines de la nostra comarca, sobretot en l’àmbit rural. A cada casa, i amb cada cuinera, s’ofereixen especialitats per llepar-se als dits. Al Mas Bordas també tenim unes receptes elaborades amb el nostre oli, en podeu veure un petit exemple al nostre vídeo.